خودرو علاوه بر دلایل حقوقی مانند بدهی و ادای دین میتواند به دلایل دیگری نیز توقیف شود.
تخلفات راهنمایی و رانندگی از رایجترین تخلفاتی هستند که در جامعه ایرانی وجود دارند. رایج بودن این تخلفات با احتمال ایجاد خطرات جانی شدید همراه است. از این رو قانونگذار سعی کرده است که با روشهای مختلفی با این تخلفات برخورد کند. توقیف و انتقال وسیله نقلیه از مهمترین این روشها است. در این نوشتار از مجله اینترنتی دلتا به بررسی دلایل توقیف خودرو میپردازیم.
دلایل توقیف خودرو
ازجمله دلایل توقیف خودرو میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیرکرد در پرداخت جریمه: طبق ماده ۸ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اگر متخلف ظرف مدت چهار ماه از تاریخ ابلاغ برگ جریمه، جریمه مربوط را پرداخت نکند، پلیس راهور با اخطار کتبی به او ابلاغ میکند که یک ماه برای پرداخت جریمه مهلت دارد. در صورتیکه این مهلت به پایان برسد و متخلف باز هم جریمه را نپردازد، هم گواهینامه او ضبط میشود و هم پلاک وسیله نقلیه تا زمان پرداخت جریمه در سامانه راهنمایی و رانندگی توقیف میشود؛ حال اگر مبلغ جریمه یک خودرو به یک میلیون تومان برسد، راهنمایی و رانندگی موظف است مراتب را به مالک خودرو اعلام کند؛ اگر او ظرف مدت یک ماه از تاریخ ابلاغ، جریمه خود را پرداخت نکند، راهنمایی و رانندگی تا زمان پرداخت جریمه، خودرو او را توقیف خواهد کرد.
- همراه نداشتن مدارک در هنگام رانندگی طبق ماده ۹ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، رانندگان موظفند هنگام رانندگی گواهینامه، کارت خودرو و بیمهنامه معتبر شخصثالث و همچنین برگه معاینه فنی (برای خودروهایی که بیش از ۵ سال از تولید آنها میگذرد) به همراه داشته باشند و در صورت مطالبه ماموران راهنمایی و رانندگی آن را ارائه کنند. ماموران در صورتی که شاهد تخلفی از راننده باشند، معمولا این مدارک را از او مطالبه میکنند؛ حال اگر راننده هیچکدام از مدارک ذکرشده را همراه خود نداشته باشد، ماموران راهنمایی و رانندگی میتوانند تا زمان ارائه مدارک، خودرو را متوقف کنند.
- داشتن نقص فنی در وسیله نقلیه: مطابق بند الف ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، اگر وسیله نقلیه دارای عیب و نقص فنی موثر بوده و احتمال ایجاد خطر یا وقوع تصادف وجود داشته باشد، وسیله نقلیه توقیف و به تعمیرگاه اعزام میشود.
- رانندگی بدون داشتن گواهینامه: رانندگی بدون گواهینامه مطابق ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی جرم است و برای بار اول جزای نقدی و برای دفعات بعد، مجازات حبس دارد. اگر شخصی بدون داشتن گواهینامه رانندگی کند، وسیله نقلیه متوقف شده و راننده به مرجع قضایی معرفی میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر فک پلاک خودرو چه شرایطی دارد؟ را مطالعه کنید.
همچنین بخوانید:
مهلت پرداخت دیه
تغییر پلاک خودرو در محدودیت کرونا
کلاهبرداری از طریق پیامک
شرایط فسخ قرارداد اجاره توسط مستاجر
با مجله حقوقی دلتا همراه باشید
:: برچسبها:
مجله دلتا,مجله حقوقی,توقیف خودرو ,
:: بازدید از این مطلب : 54
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0